DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Çılgın İmam Kilise’de Kafirun Suresi Okudu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Çılgın İmam Kilise’de Kafirun Suresi Okudu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ‘Çılgın İmam’ olarak tanınan Murat Küçük Hoca, İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir kilisede Kur’an-ı Kerim’in surelerinden biri olan ‘Kafirun Suresi’ni okudu.

murat_kucuk

Murat Küçük Kimdir?

İnegöl´de 2,5 senedir görev yapan Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük, gençlerle birlikte gerçekleştirdiği etkinlikler ile herkesin beğenisini kazanmıştı. Yaptığı yarışmalar ve güzel ahlak dersleri ile çocukların camiye gelmesinde önemli bir pay sahibi olan Küçük, yurt dışı görevi için bir süre önce İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

“Tek Bir Gayemiz Var; Allah’ın Dinine Hizmet Etmek”

“Tek bir gayemiz var; Allah´ın dinine hizmet etmek.” diyen İmam Murat Küçük, “2,5 senedir Hüdai Camii’nde görev yapıyordum. Bu 2,5 sene içerisinde bir bayan Kur’an Kursu açtık. İki sınıftan oluşuyor ve toplam 75 ablamız orada eğitim alıyorlar. Hemen yan tarafımızda 75 kişilik 4, 5, 6 yaş grubu çocuk kursu açtık. Orada da günahsız yavrularımız hem Kur´an-ı Kerim eğitimi hem dini bilgiler, İslam adabı temel ahlak kurallarını ve Halk Eğitim’in gönderdiği hocalarımız ile birlikte, anasınıfına hazırlık eğitimi görüyorlar. Ayrıca camimizde Cumartesi, Pazar ders verdiğimiz 35 tane sürekli derse gelen öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize 5 tane hocamız ile Kur´an, Siyer, İlmihal, Hadis dersleri veriyoruz. Yani burada bulunduğum süre içerisinde hep gençlerle, hep çocuklarla ilgili faaliyetler yaptım. Allah´ta nasip etti, cemaatte yardım etti. Hepsinden Allah razı olsun. Yani burada İslam’a hizmet etme adına gençlerle çok büyük işler, çok büyük faaliyetler yaptık.” dedi.

kilise_imam

Londra’da Gençlerle İlgilenecek

İngiltere’de de özellikle gençler üzerinde güzel çalışmalar yapmak istediğini ifade eden Küçük, “İnşallah İngiltere’ye gidince hep gençlerle uğraşmak, hep çocuklarla uğraşmak istiyorum. Orada bulunan vatandaşlarımızın orada kötü yollara bulaşmaması için en büyük gayreti onlara göstereceğim. Çünkü oradan tanıştığımız vatandaşlarımızın birçoğu, ‘Hocam, çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Çocuklarımız kötü yollara kayıyor.’ diyor. Özellikle anne ve babanın çalıştığını varsayarsak, çocuklar bir boşlukta kötü yollara gidiyor. En azından orada bulunan vatandaşlarımızın çocuklarının kötü yollara gitmesini engellemek için çalışmalar gerçekleştirmek istiyorum.” şeklinde konuşmuştu.

“Müslüman Olmalarına Vesile Olmak İstiyorum”

İngilizce’yi öğrenip, bazılarının Müslüman olmasına vesile olmak istediğini de belirten Küçük, “Diğer bir konu ise dil. İnşallah İngilizce’yi orada öğrenmek için gayret edeceğim. İngilizler’den de 3-5 kişinin Müslüman olmasına vesile olabilirsem, hele bir de yönetici kesiminden birinin Müslüman olmasına vesile olabilirsem, bu benim için çok mutluluk duyacağım bir şey olur. En azından onların Müslüman olması ile Müslüman coğrafyasında yaşanan zulmü dile getirmesi çok güzel bir şey olur.” diye bir süre önce açıklamalarda bulunmuştu.

[iframe id=”http://video.rotahaber.com/videos/imam-kilise.mp4″ autoplay=”no”]

Londra’da bir kiliseye gidip “Selamün Aleyküm.” diyen Küçük, kilisede Kur’an-ı Kerim okumaya başladı. Küçük’ün kilisede yaptığı Kur’an tilaveti, sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.

Kafirun Suresi Mekke’de nazil olmuştur ve 6 ayetten oluşmaktadır. Kafirlere bir ihtar içerdiği için Kafirun adını almıştır.

Kafirun Suresi

Bismillahirrahmânirrahîm

1- Kul yâ eyyühel kâfirûn
2- Lâ a’büdü mâ ta’büdûn
3- Ve lâ entüm âbidûne mâ a’büd
4- Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm
5- Ve lâ entüm âbidûne mâ a’büd
6- Leküm dînüküm veliye dîn

Kafirun Suresi Tefsiri

1) “Ey Allah-u Teala’nın birliği insanlara tebliğ ile görevli yüce Peygamber! O küfürlerinde ısrar edip duran müşriklere de ki: Ey kafirler! Ey hakiki dinden mahrum olan inkarcılar!

2) Ben gelecekte sizin ibadet ettiğiniz putlara ibadet etmem. Allah-u Teala’nın birliğini terk ederek sizin şirkinize iştirak etmem. Çünkü sizin taptığınız şeyler, ilahlık sıfatına dahil değiller. Onlar ibadete asla layık olmazlar.

3) Ey kafirler! Siz de benim ibadet ettiğime ibadet ediciler değilsiniz. Siz, batıl ilahlar edinmişsiniz. Yüce olan Allah-u Teala’ya ibadet edecek imana sahip değilsiniz.

4) Ve ben gelecekte ibadet etmeyeceğim gibi, halihazırda (şu anda da) sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.

5) Ey küfründe ısrar edenler! Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. Siz hiçbir vakit Allah-u Teala’nın birliğini kabul ederek İslam’a girme şerefine nail olamayacaksınız.

6) Artık ey müşrikler! Sizin dininiz sizin içindir. (Cezası size aittir.) Benim dinim de benim içindir.(Mükafatı bana aittir.)”

Bazı alimlere göre bu ayetteki din kelimesinden maksat, ”Ceza”dır. Ceza kelimesi dinimizde hem ”ceza” hem de ”mükafat” anlamına gelir. Bu durumda bu ayet şu manaya gelmiş olur: ”Ey inkarcılar! inkarınızdan dolayı sizin cezanız size aittir. Artık siz, küfür ile ahirete giderek ebedi şekilde azap göreceksiniz. Müslümanların mükafatı ise kendilerine aittir. Onlar da ahirette ebedi mükafata nail olacaklar.

kafirun_suresi

Kafirun Suresi’nin İniş Sebebi Şudur:

Mekke müşriklerinin ileri gelenlerinden bir cemaat (Velid İbn-i Mugire, As İbn-i Vail, Esvet İbn-i Abdülmuttalib, Ümeyye İbn-i Halef) Peygamber Efendi’mizin (s.a.v) yanına geldiler ve ” Ya Muhammed! Sen gel, bizim dinimize tabi ol, biz de senin dinine tabi olalım. Seni kendi işlerimize (Mekke’nin idaresine) ortak yapalım. Bir sene sen bizim putlarımıza ibadet et, bir sene de biz senin Allah’ına ibadet edelim. Eğer senin getirdiğin hayır ise biz senin hayrından istifade etmiş oluruz. Eğer bizimle olan (putlar) hayırlı ise bizim hayrımızdan da sen istifade etmiş olursun.” dediler.

Bunun üzerine Peygamber Efendi’miz: “Allah-u Teala korusun. Ben Allah-u Teala’ya başka ortak edinir miyim? Allah-u Teala’dan başka yaratıcı, ibadete layık bir şey yoktur.” diyerek o müşrikleri reddetti. İşte bu olay üzerine bu süre nazil oldu. Peygamber Efendi’miz Kabe’ye gidip Kafirun Suresi’ni insanlara karşı okuyunca, o müşrikler de tekliflerinden tamamen ümitlerini kesmiş oldu.